• Workinc

Workinc & me: Bart Moens

Bijgewerkt: 18 dec 2019

De ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Een op drie werkgevers krijgt zijn openstaande vacatures minder snel of zelfs helemaal niet ingevuld. Functies blijven langere tijd niet ingevuld. Gevolg: rem op de productie en de groei, verminderde concurrentiekracht, minder innovatie, lagere werkbaarheid van het werk met een hoger verzuim tot gevolg, etc.


Herkenbaar?

De schaarste aan talent op onze arbeidsmarkt dwingt je tot alsmaar drastischere ingrepen om nieuw talent aan te trekken. Misschien spaar je in de strijd om talent kosten noch moeite om kandidaat-werknemers de weg naar jouw organisatie te laten vinden: een kostbare employer branding campagne, een team van gekwalificeerde recruiters en slimme wervingstactieken. En? Lukt het? Of ervaar je – net als vele andere werkgevers – dat het ondanks deze grote investeringen ongelofelijk moeilijk blijft om geschikte medewerkers te vinden?


De oplossing: stop met doen wat je altijd al deed

Je bevindt je in een toestand waarin de oude gewoontes ontoereikend blijken voor een harmonische oplossing van gerezen moeilijkheden. Zo omschrijft Van Dale een ‘crisis’. Een crisis hoeft niet perse een probleem te zijn. In het Chinees gebruikt men voor crisis en kans hetzelfde symbool. Een crisis kan bijgevolg worden gezien als een moment om de balans op te maken en uitdagingen om te zetten in nieuwe kansen.


Tijd voor innovatie

Met Workinc bieden we je een inclusieve en innovatieve aanpak om je uitdagingen om te zetten in nieuwe kansen door anders naar jobs te kijken.


Met de inzet van de methode Inclusief Job Design komen we tot een andere inrichting van het werk en tot oplossingen waarbij de schaarste geen rol meer speelt. We starten daarbij altijd met uw bedrijfsvraagstuk en brengen de bedrijfseconomische meerwaarde van het re-designen inbeeld, op verzoek onderbouwd met een financiële business case. Inclusief Job Design is academisch onderbouwd en heeft in de praktijk in binnen- en buitenland zijn bestaansrecht al ruimschoots bewezen.


Je staat er niet alleen voor

Innovatie gaat niet vanzelf. Daarom ondersteunen mijn collega’s en ik je met raad en daad om je innovatieplan in je organisatie waar te maken. Daarbij help ik je graag bij het analyseren van de uitdaging waar je vandaag mee geconfronteerd wordt en zoek ik samen met jou naar oplossingen met een bedrijfseconomische meerwaarde. Voor mij geldt: finance is the language of business, ook van de business die onderneemt met het hart.


Ga je graag met mij het gesprek aan?

Bart Moens

0468 12 06 08

bart@workinc.be

32 keer bekeken0 reacties

Workinc cv

 

Kesseldallaan 12/303

B-3010 Leuven

 

  • LinkedIn Social Icon

Icons made by Freepik & Madebyoliver from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY